Betreedbare stations

Prefabstations van het fabricaat Gräper worden inmiddels al zo'n 40 jaar in Nederland toegepast. Betreedbare stations worden op maat gebouwd in onze fabriek in Duitsland en leeg geleverd of worden indien gewenst geheel ingericht.

AKA beschikt daarvoor over een ruime en moderne montagehal in Almere.

Compactstations  zijn niet betreedbare ruimtes. Zij zijn verkrijgbaar in een groot aantal standaard vormen. Deze stations worden naar klantenwens ingericht.

Naast de levering van het product kan AKA u een hoop werk en zorg uit handen nemen door ook het grondwerk/sondering/fundering en transport/kraanwerk voor u te regelen.  

Hoe gaan wij te werk?

U kunt ons uw aanvraag zenden of de situatie bespreken met onze buitendienst adviseur.  

Onze engineers/werkvoorbereiders kunnen u advisereen bij het bepalen van de benodigde afmetingen voor uw situatie.  

Na opdracht worden bouwkundige tekeningen bij AKA in Almere vervaardigd. na uw goedkeuring vangt de productie aan bij Gräper in Duitsland.

De bouw van het station vindt plaats in één van onze moderne fabrieken in Duitsland. Gräper maakt daarbij meestal gebruik van lichtbeton LC 25/28  waardoor een aanzienlijke gewichtsbesparing wordt bereikt. Ook heeft lichtbeton een gunstiger warmtedoorgangscoëfficient, en biedt dus een betere isolatie. In de toepassing van lichtbeton is AKA uniek in Nederland.

Gräper maakt gebruik van traploos instelbare mallen, zodat maatvoering altijd perfect aansluit op uw wensen. 

Hoogwaardige inbouwdelen als deuren en roosters worden in eigen fabriek geproduceerd uit staal of aluminium. Ook is het mogelijk om inbouwdelen van andere fabricaten toe te passen.

Een brede keuze aan buitenwandafwerkingen is mogelijk; bijvoorbeeld uitgewassen grind of zichtbeton, maar ook granol, baksteenstrips of beplating.

Zijn er sparingen, instortprofielen of bijvoorbeeld een systeemvloer nodig?  Het behoort allemaal tot de mogelijkheden die Gräper u biedt.

Een speciale geïsoleerde dak- en wandconstructie,  zoals bijvoorbeeld sandwichbouw voor het bereiken van een hoge thermische isolatie, is eventueel mogelijk.

Ook leveren wij water- en oliedichte kelderbakken en olie-opvangbakken voor transformatoren en andere doeleinden.

Tot slot kan het station geheel worden voorzien van een electrotechnische installatie en bekabeling. Dat gebeurt meestal in onze moderne montagehal in Almere. Daar worden alle inbouwdelen en bekabeling, verlichting en aarding aangebracht en aangesloten.
(Mogelijke anderssoortige inrichtingen of installaties op aanvraag)  

Het station wordt op een vrachtwagen in één of meerdere delen aangevoerd op de bouwplaats en door ons vakkundig personeel op de fundering geplaatst. Indien gewenst verzorgen wij sondering, fundering en grondwerk voor u. Hierdoor bent u optimaal ontzorgd.